Burgemeester Moerkerke op bezoek
08-12-2016
Burgemeester Moerkerke heeft op donderdagmiddag 8 december onze school en met name groep 6a bezocht. In het kader van 'straatje om' heeft een leerlinge uit deze groep de burgemeester uitgenodigd. En natuurlijk zorgde de burgemeester voor taart. De kinderen hadden een hoop te vragen. Het was een mooie ontmoeting. Bekijk onze Facebookpagina voor meer foto's. 

Van Sint naar Kerst
07-12-2016
Vierden we afgelopen maandag nog Sinterklaas, nu is de school helemaal in kerstsfeer. De ouderraad heeft op dinsdag 6 decmeber hard gewerkt om de school in deze sfeer te brengen. En het resultaat is weer erg geslaagd. We zijn blij met onze actieve ouderraad en we zullen de komende weken genieten van al die mooie versieringen. 

 Sint en zijn Pieten op school
05-12-2016

Sint en zijn Pieten waren ook dit jaar weer gelukkig in de gelegenheid onze school te bezoeken. En dat precies op 5 december. De aankomst was spectaculair. Snoeppiet zat vast in de schoorsteen en met een vrachtauto van Vego kwam Sint en Snoeppiet met schoorsteen en al aan. De schoortsteen werd met een heftruck van de vrachtauto getakeld en zo waren Sint en zijn Pieten weer bij ons. Gelukkig kregen we het voor elkaar om Snoeppiet te bevrijden en kwam alles toch nog goed. We hebben een gezellige dag met elkaar gehad. Bedankt Sint en Pieten!! Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar!!
Op onze Facebookpagina meer foto's en een filmpje van de aankomst. Diploma beter spelen en bewegen
24-11-2016
Papendrecht - "We staan te weinig stil bij het belang van een goede motorische ontwikkeling en gaan ervan uit dat alles wel vanzelf gaat. Want 'zo was het vroeger toch ook?' Maar het leven nu is niet meer te vergelijken met 'vroeger'. Kinderen krijgen minder spontane bewegingskansen: buiten spelen is op veel plekken te gevaarlijk geworden en er zijn steeds meer ontstpanningsvormen waarin bewegen geen rol speelt." De is de mening van professionals en de onderbouwleerkrachten van de Prins Florisschool en de Koningin Beatrixschool onderkennen bovenstaande en hebben mede daardoor de cursus 'Beter spelen en bewegen met kleuters' gevolgd. Op de cursus leerden ze vele nieuwe oefenvormen en kwamen de motorische leerlijnen uiteraard aan bod. Daarnaast werd de praktische vertaalslag gemaakt naar het eigen speellokaal en het plein. De speelzaal werd verdeeld in vier tuintjes: het tructuintje, het klimtuintje, het speltuintje en het mik- en jongleertuintje. Hierin werden uitdagende situaties gecreëerd voor de kleuters. De kleuters waren erg blij met de cursus van hun leerkrachten want ze mogen nu twee keer in de week op blote voeten gymmen en dat doen ze heel graag. Afgelopen woensdag ontvingen de leerkrachten hun certificaat uiteraard voor dit onderwerp op de meest logische plek in school.
Bron: www.papendrechtsnieuwsblad.nl.

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27